Kültür-sanatın kalbinde, dostlukla yoğrulmuş bir sabah…
27 Temmuz 2025 Pazar günü, Ali Alagöz Saz Kursu, yaz tatiline kahvaltı eşliğinde veda etti. Müziğin diliyle örülmüş bu buluşma, kurs öğrencilerini, aileleri ve eski mezunları bir araya getirdi.

Ali Alagöz Mizik Eğitmeni

Bir kahvaltıdan fazlası olan bu etkinlikte, sazın tınısı sohbetlere eşlik etti, simitlerin arasına türkülerin sıcaklığı sindi. Kahvaltı sonrası mini konserle sahne alan öğrenciler, dönem boyunca çalıştıkları eserleri solo ya da grup hâlinde icra ederek büyük alkış topladı. Bağlamanın hem neşeye hem hüzne dokunan sesi, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Etkinliğin en özel anlarından biri de, kurstan mezun olan eski öğrencilerin yeniden sahneye çıkmasıydı. Bir zamanlar aynı notalarda buluşmuş gençler, bu kez geçmişin hatıralarıyla bugünü kucakladı. Bu karşılaşma, kursun sadece bir müzik eğitimi merkezi değil, aynı zamanda bir dayanışma ve kültürel miras mekânı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Kapanışta söz alan saz eğitmeni Ali Alagöz, müzik eğitiminin sadece teknik bir aktarım olmadığını vurguladı. “Bağlama, Anadolu’nun sesi, halkın ortak belleğidir. Biz bu kursta sadece nota öğretmiyoruz; kültür taşıyoruz, anlam inşa ediyoruz,” diyen Alagöz, kursun temel amacının kültürel değerleri yeni kuşaklara aktarmak olduğunu belirtti.

Kahkahalar ve alkışlarla sona eren etkinlik, katılımcıların yüzlerinde tatlı bir tebessüm, kulaklarında ise bağlamanın yankısıyla noktalandı. Ali Alagöz Saz Kursu, Eylül ayında yeniden başlayacak derslerle müziğin ve dostluğun köprüsünü kurmaya devam edecek.

Kayıt ve bilgi için: Ali Alagöz – 0172 7354679